Zelf zonnepanelen leggen kijk hier!

Welkom bij Solar Power 101! Op deze pagina bespreken we de basis van zonne-energie en leggen we uit waar je moet beginnen als je zelf zonnepanelen leggen wilt. Als je op zoek bent naar een beginnershandleiding voor zonne-energie, dan ben je hier aan het juiste adres. Dit zijn de meest gestelde vragen die we horen als we dagelijks systemen ontwerpen en verkopen.

Wat is zonne-energie?

De zon zorgt niet alleen voor warmte en licht, het is ook een energiebron. Zonne-energie is de energie die we opwekken uit zonlicht. Door middel van een proces dat bekend staat als het fotovoltaïsche effect, kunnen we energie van zonnestralen omzetten in elektriciteit die onze tv’s, koelkasten, verlichting en andere apparaten van stroom kan voorzien. Om zonne-energie op te wekken voor jouw huis of kantoor heb je een zonne-energiesysteem nodig.

Wat zijn dhttps://www.youtube.com/?gl=NL&hl=nle onderdelen van een zonne-energiesysteem?

Naast de panelen zelf zijn er nog andere belangrijke componenten voor een zonnestelsel bij het zelf zonnepanelen leggen. Om je eigen energie op te wekken heb je een compleet zonne-energiesysteem nodig. De essentiële componenten: Zonnepanelen om energie van de zon op te vangen

Een omvormer, om die energie om te zetten naar een formaat dat je apparaten van stroom kan voorzien. Racking, het fundament waarop je jouw systeem monteert

Je hebt ook een methode nodig om de door de panelen opgewekte energie op te slaan. Als je toegang hebt tot hoogspanningslijnen, heb je hiervoor geen extra apparatuur nodig. Het kan eenvoudig in het openbare stroomnet worden ingevoerd en later worden gebruikt. Maar als je niet op het net zit, heb je extra onderdelen nodig: Batterijen, om de energie die je genereert op te slaan. Laadregelaar, om de snelheid te regelen waarmee batterijen worden opgeladen door zonne-energie. Deze zijn verbonden door kleinere componenten zoals bedrading, zekeringen en ontkoppelt.

Wat zijn de voor- en nadelen van zonne-energie?

Hier zijn enkele redenen waarom u zonne-energie zou verkiezen boven een andere stroombron: Hernieuwbaar: zonlicht is een oneindige bron. Het is niet zoals olie, die we van de aarde verwijderen en uitgeven wanneer we het gebruiken. De zonnestralen kunnen keer op keer worden geoogst voor energie zonder de bron uit te putten.

Lagere elektriciteitsrekeningen: als vervanging voor netgebonden gebouwen (overal met toegang tot hoogspanningslijnen) kost zonne-energie slechts een fractie van wat u elke maand aan het nutsbedrijf betaalt. Een systeem met de juiste afmetingen kan jouw elektriciteitsrekening verlagen tot € 0 voor het zelf zonnepanelen leggen.